ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС У ФИЛОЛОШКУ ГИМНАЗИЈУ

Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање  пријемног испита.
 
Због епидемијске ситуације, одлучили смо да будемо подршка свима вама кроз низ снимљених часова и консултације уживо које ћете имати онлајн. Преко шифре коју ћете благовремено добити, моћи ћете да приступите посебној страни на сајту наше школе на којој се налазе материјали из српског језика, књижевности и енглеског језика.
 
Онлајн припреме у реалном времену можете пратити из немачког, француског и руског језика, где ћете моћи сваког часа да разговарате са професорима и добијете одговоре на постављена питања.
 
Од другог полугодишта, имаћете отворен термин за онлајн консултације са професором изабраног предмета (за српски, књижевност и енглески језик).
 
Припремна настава се организује онлајн и за ученике заинтересоване за упис у специјализовано одељење за сценске и аудио – визуелне уметности.
 
За учешће у припремној настави ОБАВЕЗНА је претходна пријава.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити попуњавањем електронског формулара који се налази на интернет страници Филолошке гимназије. Први рок за пријаву је 1. децембар 2022. године. 

За све додатне информације у вези са припремном наставом можете нас контактирати

  • електронским путем на e-mail адресу info@filoloska.edu.rs
  • телефоном: 011/2185841;

Позивамо све ученике 8. разреда који поседују посебан таленат за филолошке науке и сценске уметности да искористе ову погодност и добију стручну помоћ предметних наставника за припрему пријемног испита.

Пријемни испит за упис у Филолошку гимназију

Кандидати за упис у Филолошку гимназију полажу пријемни испит за специјализоване школе. Испит се обично организује у првој недељи јуна према календару које утрвђује Министарство просвете.

Примерци тестова

Примерци тестова са пријемних испита из претходних година.

Материјал за припремне консултације из српског језика