Финале Поетског конкурса “Десанка Максимовић”

У недељу, 16. маја 2021, на дан рођења наше велике  песникиње, по 29. пут је у Ваљевској гимназији одржан Поетски конкурс „Десанка Максимовић“. У финале такмичења за најбољу збирку песама писaних српским језиком, ушло је и двоје наших ученика: Андрија Ратковић из III7 (ментор проф. Лела Росић) и Јана Шошкић из IV5 (ментор проф. Ивана Церовина). Браво, финалисти, свака част!
Награду за прошлу годину примила је и Анастазија Говедарица Антанасијевић из III7 (ментор проф. Лела Росић)

Жири у саставу Драган Лакићевић, песник и главни уредник СКЗ (председник), академик Матија Бећковић, песник и др Вера Ваш, професор српског језика и књижевности у Ваљевској гимназији ове године доделио је трећу награду нашој ученици Јани Шошкић.

Честитамо!

Пре финалне свечаности у Ваљевској гимназији посетили су Бранковину и положили цвеће на Десанкин гроб. Придружили су им се Владимир Пиштало са делегацијом званичника из Народне библотеке и Задужбине Десанке Максимовић. После завршеног програма пред спомеником песништву у лику Десанке Максимовић и полагања цвећа, млади песници су говорили своје стихове у спомен великој песникињи.