DONAU ONLINE

Ученици одељења II4 су, заједно са својим разредним старешином професорком Нином Петровић Бокић, током другог полугодишта учестововали у пројекту Donau Online, који се реализује под покровитељством Landeszentrale für politische Bildung Europa Zentrum Baden-Württemberg.

Наши ђаци су, представљајући Србију, заједно са вршњацима из Бугарске и Немачке писали презентацију. Циљ те презентације је да се прикаже повезаност Дунава са поменутим земљама. Ученици из Софије (Бугарска) су се бавили историјским темама. Ученици из Валдсхута (Немачка) завирили су у будућност и представили, како сами кажу, утопијске идеје о уједињеним европским државама. Ђаци Филолошке гимназије бавили су се савременим темама, те приказали начин на који Дунав утиче на Србију, тј. на њену привреду, при томе указавши на позитине и негативне стране таквог утицаја.

Било је предвиђено да наши ученици представе своју презентацију у Улму, али због неповољне ситуације услед ширења корона вируса, резултати тромесечног рада представљени су путем Јутјуба, при чему је обављен и мањи разговор са модераторком Беатрикс Мелхингер. Тај разговор и презентацију можете погледати у оквиру овог чланка.

Петар Костић II4