Најновије вести

РАЗМЕНА УЧЕНИКА ФИЛОЛОШКЕ ГИМНАЗИЈЕ И ГИМНАЗИЈЕ „ЕРАЗМУС ВИДМАН“ ИЗ ШВЕБИШ ХАЛА

        Ученици Филолошке гимназије (немачка одељења, као и одељења у којима се  немачки језик учи као други страни језик:  II4, III4, II1 и III1), били су од 23. до 29. септембра домаћини немачким ученицима.

Прочитај више

Посета Гимназије „Обала“ из Сарајева

У четвртак и петак, 28. и 29. септембра, имали смо част да угостимо наше драге пријатеље и колеге из сарајевске Гимназије Обала. Са нама су били директор школе Бењамин Хеџић, професорка босанско-хрватско-српског језика Лејла Туце Пирагић и секретар гимназије Елвира Џиндо.

Прочитај више

РАЗМЕНА УЏБЕНИКА

У суботу, 9. септембра 2017, од 10 до 15 сати, први пут је у нашој школи организована акција размене уџбеника, и то на иницијативу Ђачког парламента. Акција је била више него успешна и показала се као веома корисна и практична за наше ученике и њихове родитеље.

Прочитај више

Посета историчарке Јелене Јурјевне Гускове Филолошкој гимназији

      У уторак, 5. септембра 2017,  нашу школу је посетила чувена руска историчарка Јелена Гускова. Овом сусрету присуствовала су сва руска одељења наше школе, као и професори историје и руског, али и многи други поштоваоци Гускове.

Прочитај више

Циклус интерактивних радионица симултаног и консекутивног превођења за ученике енглеског одељења трећег разреда

Захваљујући професорки енглеског језика и основа превођења, Слободанки Глигорић, енглеско одељење трећег разреда имало је прилику да се током 2016/2017. године неколико пута на веома занимљиве начине упозна са превођењем са енглеског и на енглески језик.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јана Петровић била је ученица енглеског одељења Филолошке гимназије. Енглеско одељење је одабрала у недостатку српског одељења, али се није нимало покајала.

Видео галерија

Међународне дипломе