Пријемни испит 2018/2019 - листе жеља и документа за упис

Рангирање, распоређивање по одељењима и упис ученика у I разред Филолошке гимназије, организује се централизовано, кроз базу Министарства просвете, за све кандидате који положе пријемни испит за упис у филолошке гимназије и филолошка одељења.

Прочитај више

Најновије вести

Изложба “Фотомонтажа у техници колажа”

Изложба “Фотомонтажа у техници колажа” обухвата радове ученика III разреда Филолошке гимназије настале као резултат њиховог самосталног ликовног изражавања у оквиру наставе из предмета ликовна култура. Ученици су имали задатак да израде фотомонтажу у техници колажа на слободну тему.

Прочитај више

ДОДЕЛА МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТИХ ДИПЛОМА

У понедељак, 12. јуна 2018, у нашој школи одржана је свечана додела међународно признатих диплома за немачки и за француски језик нашим ученицима, тачније ДСД диплома за немачки језик и диплома о ослобађању полагања језичког теста при упису на факултете француских универзитета.

Прочитај више

ОЛИМПИЈАДА ЗНАЊА ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

У пословном центру НИС-а, у Новом Саду, у недељу, 27. маја 2018, одржана је Олипмијада знања из руског језика (део програма „Енергија знања“). Наша школа је, као и претходних неколико година, учествовала у овом такмичењу, и то Милица Јаковљевић (други разред) и Ангелина Тадић (трећи разред).

Прочитај више

ПРЕДАВАЊЕ О ДОСИТЕЈУ  

У среду, 23. маја, имали смо прилику да угостимо Браниславу Јовановић, историчарку школства, проф. емеритуса Душана Иванића и проф. др Војислава Јелића, који су са нашим ученицима разговарали о Доситеју Обрадовићу и његовом значају.

Прочитај више

ЦРВЕНИ КРСТ У НАШОЈ ШКОЛИ

У петак, 18. маја 2018. године, у Филолошкој гимназији, Ученички парламент организовао je предавање о пружању прве помоћи. Координатори предавања су били волонтери Црвеног крста Савски венац и нашим ученицима су показали основне кораке ове корисне технике.

Прочитај више

ПОЕЗИЈА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

И ове године су нашу школу, у оквиру 12. Београдског фестивала поезије и књиге „Тргни се! Поезијаˮ, посетили песници. У четвртак, 17. маја, у гостима су нам били Лидија Дедуш из Вараждина, Мили Ђукић из Мостара и Данијел Чавић из Београда.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јана Петровић била је ученица енглеског одељења Филолошке гимназије. Енглеско одељење је одабрала у недостатку српског одељења, али се није нимало покајала.

Видео галерија

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS