ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС У ФИЛОЛОШКУ ГИМНАЗИЈУ

Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање  пријемног испита.

Припремна настава ће бити реализована из следећих предмета, са фондом од 20 школских часова за сваки предмет:

Прочитај више

Најновије вести

Ученици Филолошке гимназије у посети ученицима са Сицилије

Од 04. до 10. фебруара, двадесет ученика Филолошке гимназије, у пратњи професорки Јелене Танасковић и Јасмине Стојковић, боравило је у Катанији, на Сицилији, у оквиру размене наше школе и Гимназије „Галилео Галилеј“, која представља наставак прошлогодишње успешне сарадње.

Прочитај више

НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ

С намером да се награде најбољи наставници, то јест они који улажу велике напоре и залажу се у припремању ученика за Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе од школске 2012/13. до 2017/18.

Прочитај више

СВЕТИ САВА, ШКОЛСКА СЛАВА

Свечана академија поводом школске славе Светог Саве одржана је у недељу 27. јануара 2019. године. Свечаност је почела освештавањем и ломљењем славског колача и пригодним обраћањем свештеника присутнима.

Прочитај више

УЧЕНИЦИ  ФИЛОЛОШКЕ ВОЛОНТЕРИ У НАРОДНОM  МУЗЕЈУ

У обновљеном Народном музеју у Београду, 14. децембра 2018. године отворена  је прва међународна тематска изложба. Реч је о гостовању Националног музеја Кине из Пекинга изложбом под називом Сва лица културе, сликарство и живот учењака древне Кине. Изложба ће трајати до 14.

Прочитај више

Посета амбасадора Индије

Филолошка гимназија је имала част да 24. децембра 2018. године угости Његову Eкселенцију, амбасадора Индије у Београду, господина Субрату Батачарџија.

Прочитај више

46. ЛИМСКЕ ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ

На  46. Лимским вечерима поезије представљена збирка поезије „Маслачци“, песнички првенац Петре Видаковић Цветковић, ученице Филолошке гимназије.

 Гост песник Лимских вечери – Душко Бабић, директор Филолошке гимназије

Прочитај више

Округли сто - ЧАС О ЦРЊАНСКОМ

Филолошка гимназија из Београда, заједно са Заводом за унапређивање васпитања и образовања, у петак, 07. 12. 2018. године, са почетком у 10 часова, организује округли сто под називом: "Час о Црњанском", поводом 125 година од рођења великог српског писца.

Прочитај више

Посета Института КЕРИС Филолошкој гимназији

У среду 5. децембра 2018, стручњаци једне од најбољих институција у свету која се бави развојем образовања, Института КЕРИС из Јужне Кореје, посетили су Филолошку гимназију у Београду заједно са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јелена Симић је била ученица француског одељења Филолошке гимназије. У току свог четворогодишњег школовања Јелена се истицала изузетним успехом из свих предмета.

Видео галерија

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS