ПРИПРЕМНА НАСТАВА, ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Обавештавамо заинтересоване ученике и родитеље да ће Филолошка гимназија организовати „отворена врата“ пред почетак новог циклуса припремне наставе и у оквиру припрема за полагање пријемног испита у Филолошкој гимназији.

Прочитај више

ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС У ФИЛОЛОШКУ ГИМНАЗИЈУ

Филолошка гимназија организује бесплатну припремну наставу за ученике заинтересоване за полагање  пријемног испита.

Припремна настава ће бити реализована из следећих предмета, са фондом од 20 школских часова за сваки предмет:

Прочитај више

Позив за учешће на стручном скупу „Методолошки и културолошки аспекти наставе кинеског језика“

Филолошка гимназија у Београду организује стручни скуп посвећен настави кинеског језика. Скуп ће се одржати 27. и 28. новембра 2018. године, а рок за достављање попуњеног обрасца пријаве је 1. новембар 2018.

Прочитај више

Најновије вести

Прослава дана Института Конфуције у Филолошкој гимназији

Ученици кинеског језика су 1.10.2018. у конференцијској сали Филолошке гимназије дочекали госте из Института Конфуције. Заједно су са гостима прославили дане Института Конфуције који се прослављају широм света.

Прочитај више

ЛЕТЊИ СЕМИНАР СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ТРШИЋУ

Ученици Филолошке гимназије су од 30. јула до 12. августа похађали две од три радионице у Образовно-културном центру ,,Вук Караџић” у Тршићу, у оквиру Летњег семинара српског језика. Више информација о семинару можете погледати на сајту Образовно-културног центра у Тршићу.

Прочитај више

Изложба “Фотомонтажа у техници колажа”

Изложба “Фотомонтажа у техници колажа” обухвата радове ученика III разреда Филолошке гимназије настале као резултат њиховог самосталног ликовног изражавања у оквиру наставе из предмета ликовна култура. Ученици су имали задатак да израде фотомонтажу у техници колажа на слободну тему.

Прочитај више

ДОДЕЛА МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТИХ ДИПЛОМА

У понедељак, 12. јуна 2018, у нашој школи одржана је свечана додела међународно признатих диплома за немачки и за француски језик нашим ученицима, тачније ДСД диплома за немачки језик и диплома о ослобађању полагања језичког теста при упису на факултете француских универзитета.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јелена Симић је била ученица француског одељења Филолошке гимназије. У току свог четворогодишњег школовања Јелена се истицала изузетним успехом из свих предмета.

Видео галерија

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS