Најновије вести

Међународни едукациони скуп на тему „Транскултурни дијалог кроз учење о Холокаусту“

Карловачка гимназија, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе и управу и националне мањине, са Централним уредом за школство у иностранству Савезне Републике Немачке, Меморијалом De la Soah из Париза и Филозофским факултетом из Новог Сада, организовала је 9.

Прочитај више

Ученици Филолошке гимназије у посети Народној библиотеци

У среду, 18. маја, ученице француског и енглеског одељења првог разреда у пратњи професорке француског језика, Јоване Илић, посетиле су аудио-визуелну читалачку кабину Л.И.Р. у Народној библиотеци Србије.

Прочитај више

Франкофони фестивал у Фиренци

Четири ученице II2: Теодора Вујановић, Марија Горановић, Мара Каракушевић и Милица Керкез учествовале су на 15. Међународном фестивалу франкофоног позоришта који је одржан у Фиренци од 4. до 7. априла 2016.

Прочитај више

Цицеронијада у Италији

Победници школског такмичења у превођењу Цицеронових дела,  Анђела Станковић (IV1) и Марко Петрић (IV5), учествовали су на међународном такмичењу Certamen Ciceronianum Arpinas у Цицероновом родном граду Арпинуму (Италија), у пратњи проф. Маријане Бакић.

Прочитај више

In memoriam

Јована Радић

                                                                    

Прочитај више

Филолошка гимназија на Фестивалу франкофоног позоришта

Филолошка гимназијa и ове године наступа на Фестивалу франкофоног позоришта који ће се одржати од 28. до 30. априла у позоришту  Carte Blanche у Земуну. Ученици 2-2 наступиће са представом Београдска трилогија у режији Ане Јанковић, професорке француског језика у суботу 30.

Прочитај више

Резултати са Републичког такмичења из страних језика

У недељу, 17. априла, одржано је Републичко такмичење из страних језика (енглеског, француског, руског, немачког, италијанског и шпанског језика).

Ученици Филолошке гимназије освојили су следеће награде:

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

     Милица Перић је била ученица руско-италијанског одељења.

Видео галерија

Међународне дипломе