Преостали термини припремних консултација - 5. и 19. мај!

Припремне консултације настављају се у суботу, 5. маја и 19. маја од 9 часова, а у складу са распоредом група који ће бити наведен у мејлу обавештења који ћемо послати свим полазницима. За пету групу, последњи термин консултација из српског језика и књижевности одржаће се у недељу, 20.
Прочитај више

Најновије вести

ЛАТИНСКА ЛЕТЊА ШКОЛА

Латинска летња школа Collegium Carolivicanum, у организацији Карловачке и Филолошке гимназије, одржаће се од 18. до 25. августа 2018, у Сремским Карловцима. Детаљна обавештења могу се пронаћи на адресама:

Прочитај више

ИТАЛИЈАНИ И МИ

Од 23. до 30. априла гости наше школе били су ученици и професорке Гимназије „Галилео Галилеј“ из Катаније, у узвратној посети, а у оквиру још једне међународне размене коју је организовала Филолошка гимназија.

Прочитај више

ПОСЕТА САРАЈЕВУ

У понедељак, 16. априла 2018, девет ученика Филолошке гимназије кренуло је, у пратњи троје професора, на пут у Сарајево. По доласку, били су гостопримљиво дочекани и смештени у породице ђака из Гимназије ,,Обала".

Прочитај више

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

У петак, 27. априла, ученици и наставници Филолошке гимназије прославиће Дан школе. Тим поводом, у сали Руског дома, у 17 часова, биће одржана Свечана академија Језик је богова дар.

Прочитај више

Дани Београда 2018

И ове године ученице Филолошке гимназије придружиле су се Данима Беорада са својим стваралаштвом. Манифестација је одржана у петак, 19. априла на Калемегданском парку.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јана Петровић била је ученица енглеског одељења Филолошке гимназије. Енглеско одељење је одабрала у недостатку српског одељења, али се није нимало покајала.

Видео галерија

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS