Важно обавештење - Пријемни испит за Филолошку гимназију

ПРИПРЕМНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Обавештавамо заинтересоване ученике и родитеље да ће Филолошка гимназија организовати „отворена врата“ и припремне консултације за полагање пријемног испита у Филолошкој гимназији.

Прочитај више

Најновије вести

НАГРАДЕ ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ, ФЕБРУАР 2018.

На Републичком зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности, који се одржао од 8. 2. 2018. год. до 10. 2. 2018. године,  на Филолошком факултету у Београду, Филолошкој гимназији додељене су следеће награде:

Прочитај више

Књижевни конкурс „Новица Тадић“

Завод за проучавање културног развитка, на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије, расписао је књижевни конкурс „Новица Тадић“, који се односи на необјављене рукописе младих песника који пишу на српском језику.

Прочитај више

СТУДИЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ

У среду, 20. децембра, у нашој школи одржана је презентација у вези са студијама у Француској. Ово предавање било је намењено ученицима који су заинтересовани да упишу основне или мастер студије на француским високошколским установама.

Прочитај више

ФИЛОЛОШКА ГИМНАЗИЈА И ИТАЛИЈАНСКИ ИНСТИТУТ

У петак, 15. децембра, ученици трећег и четвртог разреда наше школе који уче италијански, у пратњи својих професорки, били су гости Италијанског института за културу у Београду. Повод је био сусрет са италијанским писцем Дијегом Маранијем.

Прочитај више

ОКРУГЛИ СТО НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ

У понедељак, 11. 12. 2017, ученици Филолошке гимназије учествовали су на округлом столу „Година 1847: Преломна тачка савремене српске културе“, који је организовала Катедра за српски језик са јужнословенским језицима Филолошког факултета у Београду, тачније проф.

Прочитај више

КАРИЈЕРНА ПОДРШКА УЧЕНИЦИМА ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

На састанку Ђачког парламента Филолошке гимназије, који је одржан у четвртак, 14. 12. 2017, психолог Оливер Ћалдовић представила је план каријерне подршке за ученике трећег и четвртог разреда, у сарадњи са Удружењем АЛТЕРО (Асоцијација за лични тренинг, едукацију, развој и оснаживање).

Прочитај више

ФИЛОЛОШКА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА!

У понедељак, 11.12.2017, позоришна трупа Филолошке гимназије, коју предводе професори Драгана Ћећез Иљукић и Милош Прајзовић, била је гост Филолошке гимназије у Сремским Карловцима.

Прочитај више

Наша издања

Број 144, Б

Овај зборник сачињавају саопштења са научног скупа Новица Тадић у контексту српског песништва

Успешни ученици

Јана Петровић била је ученица енглеског одељења Филолошке гимназије. Енглеско одељење је одабрала у недостатку српског одељења, али се није нимало покајала.

Видео галерија

Међународне дипломе

Subscribe to Филолошка RSS