ШТРИК(ЛИРАЊЕ) ДИПЛОМА

Изложба успеха наших ученика и професора у школској 2022/23. години

На крају ове школске године одлучили смо се да купимо канапе, да их развучемо као штрикове и да на њих „простремо” дипломе са овогодишњих окружних и републичких такмичења. Колико су наши ученици и професори уложили труда и о каквој школској години у Филолошкој гимназији се ради, показују и следећи подаци: морали смо да набавимо преко 400 штипаљки, на десетине метара канапа, мердевине и мале и велике; морали смо да ангажујемо и професоре и ђаке и нашег домара Мирка како бисмо по целој школи развукли наш ШТРИК, а затим на њега закачили фотокопије диплома са овогодишњих такмичења; најзад, морали смо да будемо задовољни, поносни, да малкице застанемо и у неверици ‒ изложили смо преко 200 (ДВЕ СТОТИНЕ) експоната. Толико смо као филолошки тим освојили награда: ЈЕДНА ШКОЛСКА ГОДИНА ‒ ВИШЕ ОД 200 ДИПЛОМА (прва, друга и трећа места на окружним и на републичким такмичењима, на литерарним конкурсима и у беседничким вештинама). Напомињемо да би их било још много, много више да смо штриклирали и успехе остварене на општинским нивоима…

Ауторке изложбе су др Мирјана Стакић Савковић и др Катарина Вучић, наше професорке књижевности. У реализацији идеје и поставци помогле су им ученице трећег разреда: Ана Златановић, Милица Марјановић, Хелена Радовановић, Николина Ђукић, Софија Павловић и Софија Мутавџић. Изложбу су омогућили ученици и професори наше школе који су својим знањем, посвећеношћу, ентузијазмом, вером у (образ)овање постали инспрација за ово несвакидашње ШТРИК(ЛИРАЊЕ).

Изложбу можете погледати у Филолошкој гимназији. Ова поставка ће у септембру сачекати наше нове ђаке ‒ добро је да и они, на почетку свог школског пута, разумеју да и штрик и штипаљке чекају неке њихове успехе који ће нас радовати. Старији ђаци немају никакву дилему ‒ већ су се пријавили да докупе који метар канапа и покоју нову штипаљку. Професори ће наставити да се са њима пењу, ако треба и на оне баш велике мердевине.