Њ.Е. Кимо Лахдевирта и супруга, г-ђа. Пиа Каиконен учинили су велико задовољство и част запосленима и ученицима Филолошке гимназије у уторак, 10. децембра, кад су посетили нашу школу.

У пријатној и пријатељској атмосфери, имали смо прилике да дуго разговарамо са гостима о финском моделу образовања и начинима на које бисмо могли да остваримо сарадњу са образовним институцијама у Финској.

Након разговора са др Душком Бабићем, који завршава свој мандат на месту директора Филолошке гимназије, и са колегиницом Драганом Ћећез-Иљукић, која од 17. децембра ступа на дужност директора, Њ.Е. г-дин. Лахдевирта и г-ђа. Каиконен провели су још неко време у разговору са ученицима Филолошке гимназије који су почели да уче фински језик од шк. 2019/2020. године на посебном курсу који води проф. Оливера Стевановић. Потом, заједно смо обишли школу и часове књижевности, јапанског језика и музичке културе.

Посета је завршена договором о наставку сарадње и подршци коју ће Амбасада пружити Школи у циљу унапређивања и даље промоције наставе финског језика.