У оквиру размене ђака, од 22. до 28. септембра 2019, ученици наше школе били су домаћини вршњацима из Еразмус-Видман Гимназије из Швебиш Хала (Немачка) и примили су их у својим породицама.

Гости из Немачке дочекани су у нашој школи свечаном приредбом коју су ученици немачког одељења припремили са разредним старешином професорком немачког језика Нином Петровић Бокић и са професорком музичке културе Надом Андоноски Полексић. Након добродошлице коју им је пожелео директор школе др Душко Бабић, гости су чули презентације, песме и рецитације на немачком и српском језику.

Ученици из Немачке присуствовали су неким часовима у нашој школи и видели како се одвија настава немачког и енглеског језика, математике, као и физичког васпитања где су са гостима играли одбојку.

Токим боравка  обилазили  су Београд како у шетњама тако и вожњом отвореним аутобусом  и бродом, уживајући у погледу на Београд са Дунава и Саве. Посетили су Народни музеј и уз стручног водича упознали се са новом сталном поставком. У изложбеном простору Народне банке слушали су занимљиву причу о новцу у Србији од његове појаве до данас. У Музеју Николе Тесле гледали су кратак документарни филм о животу овог великог научника, а његова отрића приказана су пуштањем експоната у рад. На излету у Сремским Карловцима посетили су најстарију српску гимназију чије су ученице на немачком језику представиле своју школу. Уживали су у погледу на Нови Сад са Петроварадинске тврђаве као и у шетњи Змај Јовином улицом.

Дани су пролетели, али остале су дивне успомене и фотографије. Наши ученици с нестрпљењем ишчекују јуни, када ће путовати у Немачку у узвратну посету.