Ученици Филолошке гимназије освојили награду на конкурсу ЗУОВ-а

Средином априла 2021, Завод за унапређивање образовања и васпитања расписао је конкурс “Дигитална експедиција – изазов 2021”, а у оквиру Иницијативе за нову медијску и дигиталну писменост. Циљ наградног конкурса било је да се ученици основних и средњих школа укључе у осмишљавање пројеката којима би се повећао ниво дигиталне писмености. Резултат пројектног изазова треба да буде креирање дигиталног отвореног образовног ресурса који се може користити и као помоћни наставни материјал.
 
Оцењујући квалитет пројектне идеје, изводљивост и одрживост пројекта, као и искуство у реализацији претходних сличних активности, жири је донео одлуку да један од свега пет награђених пројеката у категорији средњих школа буде и “Дигитални буквар”, пројекат који је осмислио тим ученика другог разреда Филолошке гимназије. Рок за реализацију пројекта је 15. октобар 2021. године. 
 
Честитамо ученицима и менторима на освојеној награди, а више детаља о процесу селекције можете прочитати на сајту ЗУОВ-а Резултати конкурса #ДигиталнаЕкспедиција – Изазов 2021 | Завод за унапређивање образовања и васпитања