Ученица генерације 2015. Милица Перић

 

Милица Перић је била ученица руско-италијанског одељења. Четири године је као први страни језик учила руски, јер тај језик највише воли. Сада је студент Филолошког факултета у Београду, на групи Руски језик и књижевност.

     Да ће руски језик бити њено животно опредељење знала је још као петнаестогодишња девојчица када је отишла у Москву на три недеље како би у једној међународној летњој школи руског језика учествовала у радионицама посвећеним учењу новинарства, режије, технологије итд.    

    Нежна, смерна и јака, Милица је чинила све с лакоћом: учила, писала, добијала награде. У другом разреду освојила је другу републичку награду из српског језика, а у четвртом из руског. У трећем и четвртом разреду стекла је признања и за литерарно стваралаштво – за написане приповетке и есеје: прву и другу награду на олимпијади „Лик Русије” и прву награду на литерарном конкурсу Руског дома. У завршном разреду гимназије, на Међународној олимпијади омладине у организацији Националног истраживачког универзитета, широком општом културом и есејом на руском језику на задату тему из Филозофије постала је носилац прве међународне награде као представница Србије у конкуренцији десет земаља, чиме је стекла право да студира на неком од факултета поменутог руског универзитета.   

     Свесна значаја постојања гимназије каква је Филолошка, активно је учествовала у промовисању своје школе и учења руског језика како међу ђацима београдских основних школа, тако и пред широм јавности на сцени Руског дома у Београду.

     Школске 2014/2015. Милица је постала ђак генерације Филолошке гимназије. Тако је генерација ’96. годиште добила свог представника у хуманој, одговорној, пристојној, амбициозној и широко образованој младој девојци – у најбољој међу најбољима!