Успех на светском такмичењу из кинеског језика

Ученица четвртог разреда Нада Симић је крајем октобра и почетком новембра учествовала на светском такмичењу из кинеског језика као представник Србије након освојеног првог места на националном такмичењу које се ове године одржало у Сремским Карловцима.
Такмичење се састојало из више задатака који су се односили на језик и познавање историје цивилизације Кине. У уводном делу било је потребно послати неколико снимака са говором са задатим темама и полагао се тест који је у ограниченом временском периоду требало завршити а који се састојао из питања у вези са језиком Б2 нивоа и питањима о историји цивилизације.
Нада Симић је ушла у финале тракмичење што је заправо значило да се налазила у првих десет ученика из Европе који су ушли у финале са још четири групе од десет првопласираних из Азије, Африке, Аустралије и Северне и Јужне Америке.
На такмичењу је учествовало 111 држава.
На крају такмичења које је трајало готово две недеље, Нада је освојила награду у категорији оригиналног представљања и креативности. Ову награду је освојило пет учесника од укупно 138 учесника и тиме је добила шестомесечну стипендију у Кини  као и повратну авионску карту. Ученица је била и на петнаестом месту по гласању публике.