У оквиру међународних сусрета младих из земаља кроз које протиче Дунав у Бечу је од 16. до 20. септембра 2019. одржан семинар „Млади мостови на Дунаву“, на коме су учествовали ученици Филолошке гимназије Антонина Миловић, III-4, Немања Новаков, III-4, Лена Кужић, II-4 и Мелина Микић Божанић, II-4, као и професор-пратилац Вирђинија Паску.

Циљ семинара и радионица је унапређивања прекограничне сарадње и подстицање интересовања младих људи – ученика и ученица из земаља кроз које протиче Дунав – пре свега за за политички развој Европе. Семинар је младим људима пружио могућност да се сретну, упознају и открију сличности и разлике.

Семинар је одржан у Градској кући у Бечу и на самом почетку је уприличен обилазак те више стотина година старе грађевине и једног од симбола града Беча. Током три дана семинара ученици су у мешовитим групама радили на симулацијама под називом „ЕУ-стратегија простора Дунава“ и „Ако европски идентитет не настаје у простору око Дунава, где онда?“. Такође је био организован и обилазак центра града, обилазак Бечког интернационалног центра (седишта бројних међународних организација), као и предивна опроштајна вечера у историјској четврти Гринцинг, познатој по аутентичним локалима и ресторанима, где су свим учесницима подељене потврде о учешћу и где су се уз песму и игру растали до неког следећег виђења. 

Ова манифестација је одржана у организацији Централног музеја Дунавских Шваба из Улма (Donauschwäbisches Zentralmuseum Ulm), Магистрата града Беча и Дунавске канцеларије из Улма (Donaubüro Ulm/Neu-Ulm), који су сносили трошкове пута и боравка ученика и њихових пратилаца у Бечу.