У петак 29. новембра 2019. у нашој школи је у оквиру манифестације “Руска недеља у Београду” одржан мастер-клас под називом Историјска архитектура: рестаурација и адаптација за савремено коришћење (на примеру рестаурације меморијалног музеја-радионице уметника Петра Кончаловског). Мастер-клас је одржала Маргарита Басалајева, виши сарадник Музеја М. А. Булгакова у Москви. 

 Предавању су присуствовали ученици из одељења I-1, I-3, III-3 и IV-3. 

 Наши ђаци су имали прилику да виде како су изгледале радионице руских сликара, шта су оне представљале за културне делатнике у ХХ веку, ко се од познатих песника, сликара, композитора окупљао на оваквим местима. 

  Предавач Маргарита Басалајева је ученицима показала и неке од најпознатијих слика Петра Кончаловског и испричала о њиховој судбини после смрти уметника.

  Ученици су са пажњом пратили презентацију, а по завршетку предавања, постављали су питања предавачу.

  Маргарита Басалајева захвалила се на пажњи и интересантним питањима и позвала је ученике да у Москви посете Музеј М. А. Булгакова и радионицу П. Кончаловског. Наши ученици захвалили су се на надахнутом и занимљивом предавању и позвали предавача да поново буде гост наше школе.