Размена ученика на Сицилији

И ове школске године успешно је реализован још један програм размене ученика са Гимназијом „Галилео Галилеј“, из Катаније. Од 03. до 9. фебруара деветнаест ученика наше гимназије, у пратњи професорки Драгане Говедарице Костопоулос и Јасмине Стојковић, боравило је у Катанији, на Сицилији. У размени су, као и претходних година, учествовали како ученици који уче италијански, као први страни језик, тако и ученици других одељења.

Ученике су, у својим породицама, угостили њихови вршњаци из Италије и провели с њима предивних недељу дана, трудећи се да им на најлепши могући начин представе своју школу, Катанију и Сицилију, културу и обичаје.

Првог дана, након обиласка школе и посете часовима, приређен је сусрет с директорком школе, која нам је поделила пригодне поклоне и изразила своје задовољство овом разменом.

Наредних дана обишли смо Сиракузу, Ното, Катанију, уживали у нестварним пејзажима Етне, као и у лепоти Таормине, правог медитеранског драгуља.

Није било лако када је дошао тренутак растанка и зато с нестрпљењем очекујемо долазак наших нових пријатеља, који ће бити гости наше школе од 9. до 15. марта. Надамо се да ћемо бити добри домаћини, као што су и они нама били.

                                               Јасмина Стојковић, професорка италијанског језика