РАЗМЕНА СА УЧЕНИЦИМА ИЗ НЕМАЧКЕ

У оквиру размене ђака, од 16. до 23. септембра 2023, ученици наше школе угостили су у својим породицама вршњаке из Гимназије „Еразмус-Видман“ из Швебиш Хала (Немачка). У размени су учествовали како ученици који уче немачки као први страни језик, тако и ученици другух одељења у којима се учи немачки језик.

Гости из Немачке дочекани су у нашој школи приредбом коју су припремили ученици са професорком немачког језика Нином Петровић Бокић и са професорком музичке културе Надом Андоноски Полексић. Добродошлицу им је пожелела и директорка школе Драгана Ћећез Иљукић.

Ученици из Немачке присуствовали су бројним часовима и видели како се одвија настава у нашој школи.

Током боравка обилазили су Београд и његове знаменитости уживајући у дугим шетњама, укусима Скадарлије, као и у погледу на град и реке са Калемегдана и Гардоша. Посетили су Београдску филхармонију и слушали пробу коју је водио диригент Габриел Филц. На излету у Сремским Карловцима посетили су најстарију српску гимназију чији је ученик на немачком језику представио своју школу. После тога уживали су у шетњи Змај Јовином улицом у Новом Саду.

Дани су пролетели, а ученици с нестрпљењем ишчекују јуни када ће путовати у Немачку у узвратну посету.

 

Нина Петровић Бокић, професорка немачког језика