РАДИОНИЦА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДАХ ТЕАТРА

У четвртак, 3. децембра ове године, наши ђаци су са директорком школе, Драганом Ћећез-Иљукић,  присуствовали онлајн радионици са уметницама из Дах театра. Једанаесторо наших ученика активно је, путем Зум апликације,  учествовало у овој радионици.

Из пројекта „Права за децу“ (Rights4Kids) који је подржао програм Креативна Европа (ЕУ) проистекла је представа „За твоје добро“, која је заснована на члановима Конвенције УН о дечјим правима.Наши ученици имали су прилике да виде трејлер за позоришну представу, али прилагођен екрану. Након приказивања трејлера, ученици су постављали одлична питања и активно дискутовали о важности поштовања права, као и о томе какву улогу у том процесу може да игра уметност. Циљ пројекта је да се деца подстакну да размисле о својим правима и размене искуства и приче, да разговарају о вредности уметности и културе у образовном  процесу.

Наши ученици су из ове радионице понели лепо и вредно искуство, и надају се да ће имати прилике да и у будућности буду део сличних пројеката.