Ученице кинеског језика Филолошке гимназије представљале су нашу школу пригодним програмом на прослави кинеске Нове године, коју је 21. јануара 2020. године организовао Институт за међународну политику и привреду у њиховим просторијама. На овом скупу су поздравне говоре одржали др Бранислав Ђорђевић, директор Института, Тиан Јишу, политички саветник у Амбасади Народне Републике Кине у Србији, проф. др Марина Соковић, помоћница министра у Министарству образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и мср Драгана Ћећез Иљукић, директорка Филолошке гимназије.

Након уводног дела који је припремила др Катарина Закић из Института, наступиле су ученице Филолошке гимназије. Ученице четвртог разреда,Мина Спасић и Љиљана Милановић, поздравиле су домаћина и госте на кинеском језику и одржале говор о Пролећном празнику. Затим је ученица првог разреда, Нада Симић, говорила брзалицу, Ана Ашанин и Татјана Спасојевић су рецитовале песме познатих песника из династије Танг и на крају су Миа Маринковић и Анђела Грујичић свирале на кларинету и флаути традиционалне кинеске песме. По завршетку овог дела програма, присутнима се обратила др Ивона Лађевац, начелница Центрa за студије „Појаса и Пута”.

Веома смо поносни на исказаном труду који су ученице уложиле у овај догађај у организацији Института за међународну политику и привреду и надамо се да је ово само почетак плодоносне сарадње између наше гимназије и Института.

Додатне информације можете пронаћи и на следећем линку: Свечаност поводом предстојеће кинеске Нове године | Институт за међународну политику и привреду