Предавање италијанског кувара Дијега Бонђованија
Захваљујући љубазности директора Италијанског института за културу Роберта Чинкоте, у петак, 18. новембра, гост наше школе био је чувени италијански кувар Дијего Бонђовани. Дијего је рођен у Астију 1983. године и од малена је показивао велику страст према кувању. Након дипломирања врло брзо је постао шеф кухиње ресторана који краси Мишленова звездица. Годинама је на италијанског државној телевизији водио емисије о кувању. Објавио је неколико књига, а о његовој популарности сведочи и огроман број пратилаца на инстаграму.
Предавању су присуствовали ученици другог, трећег и четвртог разреда, који уче италијански језик. Дијего им је говорио о одликама италијанске кухиње, посебно истичући једноставност састојака који се користе, а који су уједно лако доступни свима. Представио им је неке од најзначајних италијанских производа, њихово порекло и карактеристике. Ученици су били веома заинтересовани и постављали многобројна питања. Дијего им је дао неколико корисних савета за припремање пасте, а незаобилазна тема била је и пица.