У првој радионици Преводилачке секције у овој школској години, одржаној 07. новембра, ученици енглеских одељења треће и четврте године бавили су се превођењем Шекспирових сонета.

Општи увод о сонету изложила је Мила Кузманчевић, ученица III1, док су ученице IV1 Маша Ситарица и Емилија Пантелић говориле о елизабетанском сонету, са посебним освртом на Шекспирове сонете. Након тога, професорка Александра Жежељ Коцић је одржала кратко предавање о постојећим преводима Шекспира на српски језик, где је поменула Пандуровићеве преводе драма, па прешла на поређење старог препева сонета и новог превода истих.

На радионици која је уследила, ученици су самостално радили на превођењу XII сонeта, при чему су показали изузетан ниво креативности и знања. Пред крај радионице, имали су прилику да анализирају поменути сонет у препеву Стевана Раичковића и преводу Милована Данојлића.

У организацији и спровођењу радионице учествовале су професорке Слободанка Глигорић, Александра Жежељ Коцић и Мила Милисављевић.