Посета Институту Сервантес

У четвртак, 31. марта, ученице одељења II 6 које уче шпански језик, у пратњи професорке Тијане Мијалковић, посетиле су Институт Сервантес.

У склопу посете, ученице су прво имале прилику да погледају изложбу “Пилар Ајмерик: феминистичка борба у Барселони, друштвена хроника”.
Изложба се састоји од фотографија Пилар Ајмерик кроз које је  овековечила друштвене протесте и покрете почев од краја франкизма, преко периода транзиције, до данашњих дана. Кроз своју личну визуру, и у друштву своје камере, пратила је пут жена које су браниле своја права и слободе. Многе од ових фотографија су одраз једног града који се радикално трансформисао, одраз Барселоне 70-их и 80-их година.
 
Након тога, библиотекар Хуан Лабахос Хименес је упознао ученице са фондом библиотеке и њеним радом и поделио је са њима своје препоруке за лакше учење језика, укључујући књижевност за младе и стрипове на шпанском језику које поседује ова библиотека.
У последњем делу посете, Сесар Дијас Пласа, шеф наставе, представио је међународно признате дипломе за знање шпанског језика које додељује Институт Сервантес и неке савете у вези са полагањем тих испита. 
 
Осим уводног дела, целокупна посета се одвијала на шпанском језику што је било врло корисно искуство за ученице.