Посета амбасадора Индије

Филолошка гимназија је имала част да 24. децембра 2018. године угости Његову Eкселенцију, амбасадора Индије у Београду, господина Субрату Батачарџија.

Посета амбасадора уприличена је поводом обележавања 150. годишњице рођења Махатме Гандија, чувеног по ненасилној филозофији и залагању за независност Индије.

Заједно са ученицима и професорима, директор школе Душко Бабић пожелео је добродошлицу уваженом госту, који је потом говорио о животу Махатме Гандија и вредностима за које се он залагао.

Сви присутни су са интересовањем слушали излагање амбасадора, што је и он приметио, неколико пута укључивши ученике својим питањима из културе и историје на која су они радо одговарали.

Поред амбасадоровог веома интересантног говора, имали смо прилику и да погледамо кратак филм са Гандијевим цитатима, приказ пригодне поштанске марке са Гандијевим ликом коју је издала Пошта Србије поводом 150. годишњице његовог рођења, као и спот омиљене Гандијеве песме Vaishnav Jan To, у чијем стварању су учествовали извођачи из различитих држава широм света, а међу којима је била и наша оперска дива Јадранка Јовановић.

На крају посете, господин Батачарџи је уручио директору Бабићу књигу о Гандију као поклон за школску библиотеку.