На изложби „Великанке српске културе”      

Дана 05.03. ученици одељења II6 у пратњи разредног старешине Тијане Мијалковић посетили су изложбу „Великанке српске културе” у Дому Јеврема Грујића. На изложби су имали прилику да уче о невидљивим и ућуткаваним женама, које су током историје дале велики допринос нашој култури, а данас се ретко спомињу. Ђаци су имали прилику да виде личне предмете великанки, плодове њихове делатности и кроз причу кустоса сазнају детаље о њиховим животима. Неке од ђацима мање познатих жена представљених на изложби су Бета Вукановић, Марија Мага Магазиновић Геземан, Аница Савић Ребац, Лепосава Бела Ст. Павловић и многе друге. Изложба је отворена за посетиоце до краја марта.

Утисци:

 Изложба ми се веома свидела и целокупна атмосфера је била пријатна. Драго ми је што сам имала прилику да сазнам о важним, али нажалост не тако познатим женама наше културе. На мене су највећи утисак оставиле Мага Магазиновић и Милена Павловић Барили.

Тешко је издвојити само једну од тих 18 жена које су, свака на свој начин, јединствене и најбоље. Изложба је била дивна и надам се да ћемо имати више оваквих прилика.

Вест су саставиле ученице Наталија Бонџић и Тара Комановић,  II 6