НАШИ УЧЕНИЦИ У СВЕТУ КРИТИЧКОГ МИШЉЕЊА И МЕДИЈСКЕ ПИСМЕНОСТИ

На позив Завода за унапређивање образовања и васпитања, као једни од седамдесет и пет најбољих наставника у региону (Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија) који су похађали и успешно завршили програм обуке од јавног интереса „Наши ученици у свету критичког мишљења и медијске писмености“ претходних година, сертификате о похађаном и успешно завршеном Мастер класу истоименог семинара добиле су: проф. српског језика Јелена Срдић (педагошки саветник), психолог Александра Стевановић (педагошки саветник) и проф. немачког језика Маја Јочић. Семинар се одржао у периоду од 30. маја до 2. јуна ове године, а реализован је у сарадњи ЗУОВ-а и Амбасаде САД у Београду, која је обезбедила донаторска средства.

Током обуке учесници су излагали своје радове, слушали разна предавања у вези са поменутом темом, размењивали идеје, знања и искуства са својим колегама из Србије и региона, унапређивали свој рад. Аутор и реализатор програма обуке био је тим из ЗУОВ-а, а, као гостујући предавач,  радионице је одржао и проф. Бретон Варга са Државног калифорнијског универзитета.

Основни циљ овог семинара јесте регионална повезаност, јачање веза и стварање језгра наставника који би даље преносили знања и искуства у вези са темама програма у својим школама, међу својим колегама и ученицима.