НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ

С намером да се награде најбољи наставници, то јест они који улажу велике напоре и залажу се у припремању ученика за Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе од школске 2012/13. до 2017/18. године, а после утврђивања података, Друштво за српски језик и књижевност Србије одлучило је да додели признања наставницима основних школа који имају 3 и више награда, а наставницима средњих школа који имају и више награда.

Међу награђеним професорима српског језика и књижевности, налази се и 12  професора  Филолошке гимназије, који су заједно освојили 161 награду за поменути период, и то професори српског језика 93 награде, а професори књижевности 68 награда.

 Награђени професори су:

а) Професори српског језика: Људмила Пендељ (28 награда), Слађана Савовић (14), Драгана Милановић (14), мр Стеван Стефановић (13), др Биљана Бранић Латиновић (7), Александра Антић (6), Јелена Срдић (6) и Јелена Добрић (5).

б) Професори књижевности: др Катарина Вучић (36 награда), др Мирјана Стакић Савковић (20), др Александра Кузмић (6) и Весна Црепуљаревић (6).

Одлуком председника Друштва, поред признања која ће бити уручена наставницима за изузетан успех у раду са ученицима и освајање републичких награда, додељена су и следећа специјална признања:

    1.     Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, др КАТАРИНИ ВУЧИЋ, која је са својим ученицима освојила 36 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.

    2.     Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, др МИРЈАНИ СТАКИЋ САВКОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 20 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.

    3.     Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, ЉУДМИЛИ ПЕНДЕЉ, која је са својим ученицима освојила 28 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.

    4.     Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, ДРАГАНИ МИЛАНОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 14 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.

    5.     Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, СЛАЂАНИ САВОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 14 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.

    6.     Специјално признање професору (у пензији) Филолошке гимназије из Београда, мр СТЕВАНУ СТЕФАНОВИЋУ, који је са својим ученицима освојио 13 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.

Филолошка гимназија добила је и следеће награде:

а) Друга награда за најуспешнији писмени задатак: Ана Михајловић, 4/1, предметни наставник др Катарина Вучић

б) Друга награда за најбољу лингвистичку секцију, ментор др Биљана Бранић Латиновић

в) Трећа награда за најуспешнији писмени задатак: Катарина Савић, 3/6, предметни наставник др Катарина Вучић

г) Трећа награда за најбољи средњошколски часописМлади филолог, уредници Весна Црепуљаревић и Јелена Добрић.

ЧЕСТИТКЕ УЧЕНИЦИМА И ПРОФЕСОРИМА!