Међуокружно такмичење у бакету

Ове године републичко такмичење из српског језика и књижевности одржало се у  Београду због чега наши такмичари нису морали да путују, али уместо њих, у комшилуку Сремских Карловаца, Новом Саду, појавиле су се наше кошаркашице.  Тим који чине Анђелија Цицварић, Сара Станковић, Катарина Кнежевић и Јелена Живковић, заједно са професором Александром Стојановићем, појавио се на међуокружном турниру у баскету 3х3, одржаном 25. маја 2021. године у Новом Саду. Још на окружном такмичењу, девојке су успеле да докажу да Филолошка гимназија, и поред тога што се обично не везује за спорт, има веома талентовану екипу, а сада је било време да покажу и колико.

Одмах након прве победе против техничке школе из Панчева, девојке су се пласирале у финале у коме су и поред тешке борбе у продужецима, изгубиле од стране Новосађанки из гимназије ,,Јован Јовановић Змај” са резултатом 10:8. Иако кошаркашице нису успеле да се пласирају на републичко такмичење, у Београд су се вратиле са пехаром и називом вицешампионки.

Оваквим успехом, наши ученици из дана у дан показују да Филолошка гимназија није само школа за језике, већ и школа која негује спорт. Надамо се још бољим успесима следеће године!