МЕЂУНАРОДНИ ФОРУМ АПЕК ИНСТИТУТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

У оквиру пројекта “Иновативна ИКТ огледна учионица”, у среду, 26. јануара, представници Филолошке гимназије учествовали су на међународном форуму у организацији IACE института (Институт за образовање АПЕК-а) који је одржан у online формату.

Поред званичника Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства просвете Републике Кореје, скупу су се обратили и представници министарстава образовања Непала и Бангладеша у којима су сличне ИКТ учионице отворене претходних година.

Између осталих, теме о којима се говорило на форуму су биле: тренутно стање и будући планови за коришћење ИКТ опреме у настави у Србији и Кореји, промене у сфери образовања које су се десиле у партнерским земљама након отварања специјализованих ИКТ учионица, статус, улоге и активности наставника у Србији и Кореји и формирање LEAD заједнице наставника.

У оквиру панел дискусије, сви излагачи на форуму су разменили искуства и предлоге у вези са даљим моделима сарадње између партнерских земаља и образовних институција Републике Кореје.

Завршну реч одржала је директорка Филолошке гимназије, мср Драгана Ћећез – Иљукић.