ИЗВЕШТАЈ СА 12. РЕГИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ  КИНЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ‚‚КИНЕСКИ МОСТ”

 У суботу 8.06.2019. године у десет сати одржано је 12. регионално такмичење из кинеског језика за средњошколце у просторијама Пете гимназије у Београду. Такмичење је организовано под покровитељством Института Конфуције из Новог Сада. На такмичењу су учествовали ученици из пет градова Србије, подељени у две групе: старију и почетну. У старију групу су сврстани ученици који су учили кинески више од две године, а у млађу ученици који су учили кинески језик до две године. Такмичење се састојало из три дела: одговарања на питања из познавања кинеске културе на кинеском језику за млађу групу и изговарања брзалица за старију групу. Други део такмичења је обухватао беседу ученика на кинеском језику, а трећи део извођење уметничких тачака које су ученици сами припремали.

Сва три ученика наше, Филолошке гимназије која су се пријавила за ово такмичење: Љиљана Милановић ( 3/7), Мина Спасић (3/7 ) и  Андреја Јевтић (2/7) су  oсвојили награде.

Андреја Јевтић је у млађој групи освојио прво место, а Љиљана Милановић и Мина Спасић су поделиле друго место у старијој групи. Ученици наше школе су оставили снажан утисак на жири овог такмичења, посебно својим беседама, уметничким наступом –  својим плесом и вежбом из винг чун кунг фуа.

          Поносни смо на изванредан успех наших ученика!

 

                    Татјана Шуковић, Селена Пјевић, професорке кинеског језика