Завршни пројекти из предмета сценске уметности

У четвртак, 18. априла, у 18 часова, у Руском дому, матуранти смера за сценске и аудио-визуелне уметности представили су публици Завршне пројекте из предмета сценске уметности. 
На самом почетку програма обратила се професорка сценских уметности Биљана Тодоровић, која је истакла да у јуну 2024. године излази прва генерација матураната уметничког смера, не само у нашој школи већ у целој Србији. Нагласила је да су циљеви, дефинисани приликом осмишљавања смера, давно испуњени, и исказала је задовољство због првог великог јавног приказивања стечених вештина. 
 
Потом су извођачки део програма отворили Николета Кубуровић и Матеја Максимовић одабраним сценама из комада Биљане Србљановић „Није смрт бицикло (да ти га украду)”. За њима су се представиле Сара Савић и Тарја Антић сценама из комада „Обраћање нацији” Асканија Челестинија, а трећи по реду наступио је Андреј Томин, изводећи монолог из „Генералне пробе самоубиства” Душана Ковачевића. Сцену из „Београдске трилогије” ауторке Биљане Србљановић одиграли су Реља Кнежевић, Лука Пешић и Нађа Вучковић, а затим су се са адаптацијом драме „Поморанџина кора” Маје Пелевић, представили Матија Малешев, Јана Пауновић и Марија Арсић. Сцену и сонг из мјузикла „Мама миа! Идемо поново” Ола Паркера, извеле су Анастасија Петровић, Уна Бабић и Софија Мркић. Програм су затворили Вук Петковић и Алекса Аћимовић ауторском кловновском тачком. 
Декоратери су биле Касија Бакрачески и Доротеа Радуловић Ђанетаки, мајстор светла Марија Кордић, мајстор тона Ума Попадић, техничари – Марта Пејаковић, Николина Ћирић и Лара Судар, а за снимање аудио и видео материјала били су задужени Кристина Бањац и Вељко Живковић. Програм је трајао један сат и четрдесет минута, а публика је бројним овацијама поздравила извођаче.
 
Ауторка свих фотографија је Александра Чарскаја.