Донација Јапана Филолошкој гимназији

Влада Јапана , у оквиру програма “Бесповратне помоћи у области културе”, обезбедила је 11 и по хиљада евра групи за кабинет јапанског језика Филолошке гимназије.
 
Нове клупе, пројектор, платно, телевизор и интерактивна табла за учење идеограма, биће купљени од донације, за коју су уговор потписали амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки и директор Филолошке гимназије Душко Бабић.
На тај начин, кажу, ђацима ће бити омогућено да лакше савладају основе јапанског језика.
 

Јапанска влада донирала Филолошкој гимназији 11.485 евра

Ђ. Богосављевић | 22. 01. 2013. – 13:42х | Фото: Р.Ристић

Уговор о донацији вредној 11.483 евра данас су потписали амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки и директор Филолошке гимназије Душко Бабић. Свечаности која је била организована у кабинету за јапански језик присуствовали су ученици и наставници гимназије.
 
 
 
Средства обезбеђена овом донацијом биће употребљена за комплетну реконструкцију кабинета за јапански језик и набавку нових клупа и столова, пројектора, платна, интерактивне табле за учење идеограма, телевизора и друге неопходне опреме за фонолабораторију.
 
Амбасадор Цунозаки захвалио се директору ове гимназије на дугогодишњој сарадњи и истакао важност учења страних језика.
 
– Као што знате, језик је важан део идентитета и културе сваке земље и један од најбољих начина да што боље разумете једну земљу. Као амбасадору Јапана у Србији, драго ми је да Београд постаје један од великих центара за учење и студирање јапанског језика.
 
Он је овом приликом најавио свој повратак у Јапан, пошто му је завршен мандат, али је додао да ће наставити да се залаже за јачање пријатељских односа између Јапана и Србије.
 
Амбасада Јапана и Јапанска фондација сваке године обезбеђују донације Филолошкој гимназији у Београду попут књига, наставних средстава за јапански језик, студијских путовања професора у Јапан, а пре две године Јапанска агенција за међународну сарадњу послала је и наставницу Јошие Наја у ову гимназију, како би унапредила наставу и помогла српским колегама.