Додатно пријављивање за полагање пријемног испита

Будући ученици Филолошке гимназије,

Као што је раније било најављено, од понедељка, 18. маја до четвртка, 21. маја, биће омогућено додатно пријављивање за полагање пријемног испита за упис у први разред Филолошке гимназије.

Пријављивање се састоји из свега 3 корака:

1) Попуните образац пријаве у електронској форми на овом линку.
2) Након што попуните електронску пријаву, потребно је да нам на школску адресу prijemni.ispit2020@filoloska.edu.rs пошаљете мејл у ком ћете у тексту мејла навести ИД број који сте добили приликом првог пријављивања почетком априла.
3) Након тога, са школске адресе prijemni.ispit2020@filoloska.edu.rs добићете потврду пријема пријаве и тиме је ваша пријава комплетна!

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се сада први пут пријављују  (немају ИД број), могу да у секретаријату школе лично попуне и предају пријаву за полагање пријемног испита од 8 до 20 часова, да нам се обрате за додатна упутства на бројеве телефона 011/2621955 и 011/2185841 или да нам пишу на већ поменуту адресу prijemni.ispit2020@filoloska.edu.rs

Пуно среће на пријемном испиту! Чекамо вас!
⇒  Шифра у електронској пријави: Шифра у пријави није исто што и генерички ИД број!  Шифра у пријави се односи на број који деца добијају у основној школи и под којом полажу завршни испит, односно малу матуру. Она се обично уписује у ђачку књижицу, на унутрашњу страну корице, изнад ђачке фотографије. Уколико шифра још увек није додељена од стране основне школе, нема проблема, тај податак ћете нам доставити након што вам буде додељен. Уколико немате шифру, означите одговор у електронској пријави косом цртом (“/”)
 
⇒   Генерички ИД број: кандидати који су се пријављивали за полагање пријемног испита почетком априла поседују ИД број који је потребно послати на мејл адресу школе prijemni.ispit2020@filoloska.edu.rs након што поново попуните електронску пријаву која се налази на школском сајту (корак 1). Ко нема ИД број јер се сад пријављује први пут, није га добио у априлу или га је изгубио, слободно може да се пријави пратећи све кораке на нашем сајту и шаље мејл са реченицом “Немам ИД број”
 
⇒   Ко жели, може да конкурише и за филолошка и за “уметничко одељење”, али попуњава пријаву два пута, за сваки пријемни испит посебно.
 
⇒   Ко се сад пријављује први пут, може такође да попуни пријаву електронским путем.