Додатна подршка за мале матуранте за припрему пријемног испита и упис у средњу школу

Министарство просвете објавило је Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2020/2021. годину у ком се налази преглед свих образовних профила, по подручјима рада и трајању образовања, као и број места у средњим стручним школама  и гимназијама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. Такође, у Конкурсу је објављен и календар уписних активности.
 
Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2020/2021. годину можете погледати на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/2020-KONKURS-ZA-UPIS-U-SREDNJU-SKOLU-25-05-20-1.pdf
 

Ученици осмог разреда имају могућност да преко сајта http://www.mojaucionica.gov.rs, преузму тестове и решења са претходних завршних испита које су решавале генерације малих матураната у периоду од 2011. до 2019. године. Од 25. маја 2020. године, ученици који су се пријавили за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе са посебним способностима за филолошке науке могу преузети тестове и решења са прошлогодишњег пријемног испита.

Извор: Министарство просвете