Биљана Тодоровић, професорка сценских уметности

Дипломирала је на Катедри за глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Мастер студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду, Одсек Примењено позориште.
Добитница је Награде „Др Бранивој Ђорђевић”, која се додељује најбољем студенту дикције на Факултету драмских уметности, прве републичке награде на такмичењу у рецитовању „Песниче народа мог”, као и треће међународне награде на такмичењу у беседништву БЕОПС.
Завршила је Филолошку гимназију (шпански језик) и учествовала у превођењу књиге са шпанског на српски језик (Шпанска прича на прелазу из XIX у XX век, у издању Амбасаде Шпаније у Србији).

Од 2017. године до данас активно се бави драмском педагогијом у Београду и Новом Саду и реализовала је више од 150 јавних часова и представа са полазницима свих узраста. Имала је више од 3000 полазника (деца, тинејџери, студенти, одрасли).

Од 2019. до 2020. године радила је као стручна сарадница на предмету Сценски говор на Факултету савремених уметности у Београду.

Од 2021. године до данас запослена је као професорка Сценских уметности у Филолошкој гимназији у Београду.

Од 2021. године до данас ангажована је као стручна сарадница на Академији уметности у Београду на предмету Сценски говор.

Од 2023. године до данас бави се лектуром, односно обликовањем сценског говора у позоришту (Југословенско драмско позориште, Хартефакт).

Награде за педагошки рад у Филолошкој гимназији:

1) Менторство: 1. место на Фестивалу беседништва Sirmium Lux Verbi, 2023, ученица Сара Шведић.

2) Менторство: 1. место на такмичењу у рецитовању „Краљевство поезије”, 2023, ученица Мина Ђурђевић.

3) Менторство: 3. место на Међународном такмичењу у беседништву „Будва опен”, 2022, ученица Сара Шведић.

4) Менторство: 1. место на Општинском такмичењу у рецитовању „Песниче народа мог”, 2022, ученица Милица Стефановић.