Пријемни испит – важна обавештења!

Драги сви,

 

У наставку вам достављамо важна обавештења у вези са пријемним испитом:

1) Шифра ученика: сви који су у периоду од 18. до 21. маја попунили електронску пријаву за полагање пријемног испита, а том приликом нису имали шифру (8-цифрен број који се добија у основној школи и под којим се ради завршни испит односно мала матура) потребно је да нам исту доставе на мејл адресу prijemni.ispit2020@filoloska.edu.rs

 

2) Пријемни испит за „уметничко” одељење одржаће се у среду, 10. јуна с почетком у 12 часова у Филолошкој гимназији, Каменичка 2, Савски венац, Београд. Ради распоређивања ученика по учионицама, потребно је да кандидати буду у школском дворишту најкасније у 11,30 часова.

 

3) Пријемни испит за филолошка одељења: ове годинезбог потребе за већим простором у условима појачане епидемиолошке предострожности пријемни испит ће бити одржан на две локације, у Филолошкој гимназији и основној школи „Исидора Секулић”.

 
У Филолошкој гимназији, Каменичка 2, Савски венац, Београд, пријемни испит ће полагати следећи кандидати:
  • ученици који полажу пријемни из српског и француског језика – сви пријављени кандидати
  • ученици који полажу пријемни из српског и руског језика – сви пријављени кандидати
  • ученици који полажу пријемни из српског и немачког језика – сви пријављени кандидати
  • кандидати који полажу пријемни испит из српског и енглеског језика од слова А до K (по азбучном реду презимена)

У ОШ „Исидора Секулић”, улица Гаврила Принципа 42, Савски венац, Београд, пријемни испит ће полагати: 

  • ученици пријављени за полагање теста из српског и енглеског језика од слова Л до Ш (по азбучном реду презимена)

Испит ће се одржати у петак, 12. јуна (тест из српског језика и књижевности) и суботу, 13. јуна (тест из страног језика), оба дана с почетком у 10 часоваРади распоређивања ученика по учионицама, потребно је да кандидати буду у одговарајућем школском дворишту најкасније у 9,15 часова.

 

4) Поред прибора за писање и воде за освежење, сви кандидати обавезно морају да имају код себе ђачку књижицу са фотографијом овереном у матичној основној школи, или евентуално пасош, као идентификациони документ.

 

5) Календар важних датума у вези са пријемним испитом и уписом ученика у први разред налазе се на школском сајту, на овом линку. 

 

6) Кандидати који су положили пријемни испит за упис у Филолошку гимназију попуњавају у матичној основној школи листу жеља и имају право да писмено изразе највише 20 жеља за даље школовање. Приликом попуњавања листе жеља, кандидати могу конкурисати како за образовне профиле за које су положили одговарајући пријемни испит, тако и за остале образовне профиле (за које се пријемни испит не полаже), а жеље исказују по редоследу који одговара индивидуалним интересовањима ученика. За све смерове и језичке групе у Филолошкој гимназији постоји посебна шифра које се налазе на овом линку.

 

7) Јединствена ранг-листа формира се након завршног испита на основу укупног броја бодова (бодови освојени на пријемном испиту, успех из основне школе, резултати са завршног испита, републичке дипломе са такмичења у 7. разреду) и исказаних опредељења кандидата. Потом, врши се коначна расподела ученика по смеровима и образовним профилима и упис ученика.

error: Content is protected !!