Концерт поводом стогодишњице Првог светског рата и тадашњег савеза Србије и Француске

Велика сала Задужбине Илије Коларца.

У организацији Француске амбасаде и Француског института у Београду, у недељу 23. септембра ученице другог разреда Филолошке гимназије, професорке француског језика Јована Илић, Наталија Николић, проф. музике Нада Андоноска Полексић и проф. руског језика Наталија Јермоленко присуствовале су концерту - Ноћ клавира.

Након поздравног говора француског амбасадора г-дина Фредерика Мондолонија, љубитељи клавирске музике су уживали изузетном свирању које су приредили гости из Француске, чувени пијанисти Мишел Далберто и Жан Пол Гапаријан.

Сто година након  тешког и стравичног рата, импресионистичке ноте  Клода Дебисија из тог времена, потом Шопенове баладе и композиције Сезара Франка и Гистава Фореа су били омаж великим страдањима и тешким борабама наших и француских војника, окончаним славном победом у Великом рату.

У паузи концерта, разговор и сусрет са Амбасадором француске овековечен је заједничком фотографијом у Музичкој сали Коларчеве задужбине.

 

Наталија Николић, професорка француског језика

 

Ученице и професорке Филолошке гимназије у друштву француског амбасадора, господина Фредерика Мондолинија, и директора Француског института, господина Жан-Батист Кизена

Француски пијанисти на АртЛинк фестивалу