ДОДЕЛА МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТИХ ДИПЛОМА

У понедељак, 12. јуна 2018, у нашој школи одржана је свечана додела међународно признатих диплома за немачки и за француски језик нашим ученицима, тачније ДСД диплома за немачки језик и диплома о ослобађању полагања језичког теста при упису на факултете француских универзитета.

Гости наше школе били су аташе за културу при Амбасади Немачке господин Кристијан Рајсмилер, затим координатор за двојезичну наставу и промоцију француског језика при Француском институту госпођа Жилијет Тирлик, стручни саветник за немачки језик Биргит Шојрер и лектор немачког језика у нашој школи Филип Остерман.

Додели диплома присуствовао је и директор наше школе др Душко Бабић, професори немачког и француског језика у нашој школи, као и бројни ученици.

На почетку доделе диплома присутнима се обратио др Душко Бабић, директор, који је честитао свим ученицима на овом великом успеху и изразио наду да ће им ове дипломе, а пре свега знање које стоји иза њих, бити огромна помоћ у даљем школовању и животу.

Након директора, честитке ученицима упутили су и гоподин Рајсмилер, као и госпођа Жилијет Тирлик, а присутнима се обратила и гопођа Шојрер, која је посебно истакла значај Филолошке гимназије у Београду, која је део иницијативе „Школе – партнери будућности“, мреже од две хиљаде школа широм света које имају посебне везе са Немачком.

Наши ученици су водили програм на три језика: немачком, француском и српском, а неколико ученика показало је своја језичка умећа: Дијана Лазић је представила чувени Аполинеров „Мост Мирабо“, Милица Рајковић припремила је малу беседу „Per aspera ad astra“, а Милица Стојиловић говорила је део из Гетеовог „Фауста“.

На крају су ученицима уручене дипломе.