Корејски језик - додела диплома

За ученике који су у шк. 2016/2017. години похађали и успешно завршили курс корејског језика, у четвртак, 14. децембра 2017, организована је свечана додела диплома.

Курс корејског језика за ученике Филолошке гимназије уведен је 2016. године када је потписан и споразум о сарадњи између Амбасаде Републике Кореје и Школе. Интересовање за изучавањем  корејске културе и језика је јако велико, што показује и податак да се у 2017. години више од 40 ученика пријавило за похађање курса корејског језика.

Поред доделе диплома, приказани су кратки промотивни филмови о Данима корејске културе у Београду и најави Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу, након чега су ученици изнели своје утиске и учествовали у краткој дискусији о томе које би још пројекте из области корејске културе волели да виде у Београду.

Додели су присуствовали гђа. Сон Ђујон, представница Амбасаде Републике Кореје у Београду, Јелена Милосављевић, сарадница Одељења за културу при Амбасади и реализатор курса корејског језика и Ивана Катић, помоћник директора.