ПОЗОРИШТЕ НА ФРАНЦУСКОМ ЈЕЗИКУ

Позоришна трупа Jeanne d'Arc француског II2 одељења Филолошке гимназије, предвођена професором Милошем Прајзовићем, учествовала је школске 2016/2017. године на три фестивала са представом Tv Show.

То мало позоришно дело је плод ауторског рада професора и ученика, а представља својеврсно виђење утицаја телевизије на модерног човека. Показује како човек постаје зависан и безосећајан услед мноштва информација које некритички гута.

Од 16. до 19. марта  били смо гости Међународног франкофоног позоришног фестивала у Печују, у Мађарској, почетком априла. Почетком априла, тачније 11. и 12. априла, учествовали смо на домаћем фестивалу школског позоришта на страном језику у Новом Саду и ту освојили четири награде у конкуренцији 15 гимназија и средњих школа из целе Србије. Ученица Дарја Мамула је освојила прву награду за најбољу споредну женску улогу, Теодора Комазец добила је награду за другу најбољу споредну женску улогу. Овде је неопходно напоменути да у представи нема главне улоге. Све су улоге равномерно распоређене. Затим, добили смо награду за језичко-педагошки рад и напослетку награду за најбољу представу у целини.  Након тог фестивала, крајем априла, учествовали смо на београдском Међународном франкофоном средњошколском позоришном фестивалу, који се одвијао 29. 30. априла и 1. маја и ту добили награду за најбољи тимски рад. 

                                                            Милош Прајзовић, професор француског језика