ВАШАР ЈЕЗИКА, ЈУН 2017.

 

У среду, 21. јуна 2017, са почетком у 16 сати, у нашој школи, „код трешње“, одржан је Вашар језика, традиционална  забавно-едукативна манифестација наше школе. Ученици, професори и њихови гости уживали су у кулинарским специјалитетима свих нација, у ђаконијама које су сами ђаци и професори припремили. Мноштво насмејаних људи у шареним одорама главна је одлика ове манифестације и, као таква, у потпуности оправдава назив догађаја: Вашар.
Тема овогодишњег Вашара била је музика, што се прикладно поклопило са прославом Светског дана музике.
На бини су се смењивали ученици и њихови професори који су нам представили: енглеску морнарску рум песму, тонове француске модерне шансоне, руску заносну романсу, немачки хор радости, шпанску серенаду, италијански Санремо, јапански забавни хор, кинеску песму у црвеном кимону и грчки древни мелос. Свако извођење било је бурно пропраћено аплаузима. У неким тренуцима, чинило се, да је двориште наше школе било премало да прими све госте.
Професионални пар младих ентузијаста из плесне школе „Танго натурале“, допринео је својим плесним умећем нашој прослави.
Посебно нам је било драго што су нам ове године у госте, поред многих других драгих гостију (бивши ученици, неки можда будући ученици, бивши професори, родитељи...), дошли ученици и професори из Бања Луке да се заједно са нама провеселе уз песму и игру.
Новину ове године представљао је професорски штанд, којим су нас колеге подсетиле на разнобојна времена деце цвећа уз чувену музику из филма „Коса“.
Све у свему, забавно Филолошко опраштање од школске 2016/2017 године. И ове године, као и сваке, координатор целе манифестације био је професор француског језика Милош Прајзовић.

Заиста, није нескромно казати да смо јединствена школа која на овакав начин прославља крај школске године.

Овај извештај завршићемо реченицом једног ученика из Бања Луке, који је на питање једне наше професорке: Шта ти се највише допада у Београду?, одговорио као из топа: Раја из Филолошке!

Слике погледајте у фото-галерији.