Наступ наших ученика на месецу франкофоније

ЧИТАЈУЋИ ВЕЛИКУ ФРАНЦУСКУ КЊИГУ

У понедељак, осамнаестог марта, у Позоришту на Теразијама, одржана је већ традиционална приредба поводом месеца франкофоније под називом “ Читајући велику француску књигу “. Овој манифестацији су присуствовали сви познаваоци и говорници француског језика без обзира на узраст, па је тако међу такмичарима било и деце из француског обданишта, али и одраслих учесника који су се представили најразличитијим уметничким изразима од балета, певања, до занимљивих скечева, рецитација, музичких нумера.  ... Тако смо мој први разред и ја одлучили да ове године први пут учествујемо. Време наступа је ограничено на седам минута, па иако је то веома мало времена, потрудили смо се да што више понудимо публици, и да наш наступ, иако кратак, буде разноврстан, забаван  и упечатљив. Надамо се да смо у томе и успели !

Прва је на сцену изашла група мојих ђака која је уз моју помоћ осмислила духовит скеч о љубави тинејџера. Главна глумица (Ања Гребенаровић) се сваки час заљубљује у другог момка, док њене другарице на различите начине покушавају да је, износећи бројне рационалне аргументе, спусте на земљу и одврате од толике количине непрестаног заљубљивања. (Франета Јована, Стојановић Софија, Лукић Мина ). На крају скеча се појављује  нови дечко кога Ања никад до тада није видела  (Спасић Стефан), почиње да јој се удвара,  и она без размишљања одлази са њим на састанак не обазирући се на све што су је саветовале њене другарице.

Други наступ је припао Тари Пешић која је пред публиком храбро рецитовала своју песму - Моја прва љубав - .

Трећи наступ је песма Жака Превера -Увело лишће - . Ову предивну песму пред публиком је рецитовала  Настасја Вукић.

Сви ученици иду у одељење прво два .
За крај, ја просто морам да истакнем своје одушевљење чињеницом да су ђаци предано вежбали и дали све од себе да наступ буде што бољи, и у томе су и успели . Напоменула бих и да је више професора француског из различитих школа , који су присуствовали приредби, похвалило њихов изговор француског језика , што је велика похвала, јер они су тек прва година, а велики наступи и изазови их тек чекају.

Сужњевић Ивана ,

Професор француског језика

Филолошка гиманзија