НАЈстварање

Када би човек знао какав је магнет у њему, од најранијег детињства би га својом радошћу увећавао. А када би знао да снага тог магнета зависи од дубине самог бића, не би застајао у трагању – за оним што ће га ојачати. Захваљујући дејству магнета нађе своју тачку ослонца. „Да би се дало нешто више што је изван просечног и што је способно да се одржи и живи, треба имати у себи једну врсту увеличавајућег стакла кроз које ће се сабирати зраци спољашњег света при улазу, а расипати при излазу. – Јер сваком стварању, као и у љубави, основна је ознака илузија, било она оптичка, сензитивна или интелектуална.“        (Момчило Настасијевић, Есеји)

 
Тања Кнежевић    
На савсковеначком Урбан ФЕСТ-у (СФУРФ-у) кантаутор Тања Кнежевић, ученица бившег IV/7 (кинеска група), освојила је прву награду (снимање спота) у категорији Рок музика   за ауторску песму Ноћ.
У осмом разреду је освојила „Златну сирену“, прву награду на београдском такмичењу основаца у певању. Певала је у фолклорном ансамблу, па је добила специјалну награду за интерпретацију наше народне музике на међународном фестивалу у Пољској – ,,Росточе 2009". Добитник је четири треће награде из соло певања на такмичењима ,,Јосиф Маринковић" и ,,Лазар Јовановић" у Београду и ,,Обзорја на Тиси" у Новом Бечеју. На међународном такмичењу „Лазар Јовановић“ освојила је другу награду,  а прву на међународном такмичењу ,,Даворин Јенко“. 
 
Творац
,,Живот је велика симфонија. Буди увек свестан да је један дан само један такт, али да и он сам може променити читаву композицију. Мора бити у симфонији више ставова... И напослетку, каква год да је, по једна непоновљива мора изаћи из сваког од нас да би допрла до других. Ухвати линију свог најслободнијег ритма и своје мелодије, и не плаши се ако се мења из дана у дан – појавиће се много варијација, али ће твој лајт мотив увек остати исти уколико будеш доследан свом духу и себи као творцу једног аутентичног космоса. И упамти: само ако је искрена, твоја музика ће наћи место под небом.“
                                                                                                                      (Тања Кнежевић)