Први ауторски фестивал драмског стваралаштва београдских средњошколаца

И ове године вас позивамо да искажете своје креативне потенцијале и огледате се у писању и извођењу драмског текста (до 20 страна – односно 36 000 карактера, фонт 12, Times New Roman; до 7 ликова).
Напишите:
    •       КОМЕДИЈУ
   или
    •        МЈУЗИКЛ

       или
    •    БАЈКУ у драмској форми
                                                                пошто се определите за једну тему.
Прва тема овогодишњег конкурса гласи:
Кад ти срећа закуца на врата, пријатељу мој, најважније је да будеш код куће.
                                                            (Катарина Брајовић, Штампар и Вероника, роман)
Друга тема поставља пред вас особине главног лика. Он је трапавко и стално упада у некакве незгодне ситуације, али из њих излази захваљујући домишљатости.
Трећа тема захтева да писмо буде важан драмски реквизит и елемент заплета и развоја радње.
Радови у три примерка, под шифром (решење шифре које садржи име и презиме писца, разред и одељење које похађа, те назив и адресу школе, доставити у посебном затвореном коверту*) треба да стигну до 25. јануара 2013. године на адресу:
 
Филолошка гимназија, Каменичка 2, 11000 Београд
са назнаком за Драмско надигравање.
 
Аутори чији радови, према мишљењу чланова жирија, буду најквалитетнији, биће обавештени почетком фебруара 2013. како би са својим драмским дружинама могли да припреме извођење представе. Надметање финалиста одиграће се крајем априла 2013, а за најбоље су предвиђене награде у неколико категорија.
*Молимо вас да се у потпуности придржавате пропозиција конкурса, јер ће радови који нису стигли под шифром бити елиминисани из надметања.
Уколико имате још неко питање у вези са овим конкурсом, јавите нам се на телефоне 26 21 955  или 30 31 295 и тражите Александру Кузмић, Жељку Петковић  или  Драгану Ћећез-Иљукић, које ће вас  водити кроз Седмо Драмско надигравање.